Kat cremeren

Uw kat cremeren? Daar denkt u liever niet aan. Maar helaas komt er een dag waarop u afscheid moet nemen van uw geliefde huisdier. Een waardig afscheid is dan wel op zijn plek. U kunt uw kat dan laten begraven of cremeren. Op Dierenbegraafplaats Vennenberg kun u niet alleen uw huisdier begraven, ook verzorgen wij crematies. Na de crematie van uw kat is het mogelijk om de as uit te strooien op het speciaal hiervoor ingerichte strooiveld op onze begraafplaats, of in een urn mee naar huis te nemen.

Begraven of cremeren van uw kat

Wanneer u kat is overleden kunt u ons bellen om uw wensen te bespreken. Wij kunnen uw poes begraven op onze dierenbegraafplaats gelegen in de prachtige omgeving van Dalfsen. Wilt u uw kat liever laten cremeren? We spreken dan met u een tijdstip af wanneer u uw huisdier bij ons komt brengen. U krijgt dan de gelegenheid om rustig afscheid te nemen in de aula van onze ontvangstruimte. Indien gewenst kunnen wij uw huisdier ook ophalen bij u thuis of bij de dierenarts.

Individuele of collectieve crematie kat

In een dichtbij gelegen dierencrematorium vindt de crematie vervolgens plaats. Er is de mogelijkheid voor een individuele of een collectieve crematie. Bij dit laatste worden er meerder huisdieren in één keer gecremeerd. Het is dan niet mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen. Bij een individuele crematie kan dit uiteraard wel. Binnen een week krijgt u de as van uw dier terug.

strooiveldAs verstrooiing

Vervolgens is de as uit te strooien op het speciaal hiervoor ingerichte strooiveld op onze dierenbegraafplaats. Dit is een mooie rustige laatste rustplek voor uw hier. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de as van uw kat mee naar huis te nemen in een urn. Wilt u een blijvende herinnering dichtbij uw dragen? Dan is het mogelijk de as te verwerken in een een prachtig sieraad zoals een ring of ketting.

Meer informatie over kat cremeren

Wilt u graag meer weten over de crematie van uw kast? Hier leest u meer over as-verstrooien. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.