Hond cremeren

Uw hond cremeren? Iets waar u liever niet aan denkt. Maar helaas komt er een moment waarop u afscheid moet nemen van uw geliefde viervoeter. En dan is het prettig om een waardig afscheid te nemen. U kunt ervoor kiezen om uw hond te laten begraven of cremeren. Dierenbegraafplaats Vennenberg kan deze crematie voor u verzorgen. Vervolgens bestaat er de mogelijkheid om de as van uw hond uit te strooien op het strooiveld van onze begraafplaats, of in een urn mee naar huis te nemen.

Begraven of cremeren van uw hond

Wanneer uw huisdier sterft kunt u contact met ons opnemen om uw wensen te bespreken. Wilt u uw hond begraven of cremeren? Begraven kan op onze dierenbegraafplaats in de prachtige omgeving van Dalfsen. Wilt u uw hond cremeren? We spreken dan met u een tijdstip af wanneer u uw huisdier bij ons komt brengen. U krijgt dan de gelegenheid om rustig afscheid te nemen in de aula van onze ontvangstruimte. Indien gewenst kunnen wij uw huisdier ook ophalen bij u thuis of bij de dierenarts.

Individuele of collectieve crematie hond

De crematie vindt vervolgens plaats in een dichtbij gelegen dierencrematorium. Bij het cremeren van honden is er altijd de keuze tussen een individuele crematie of een crematie met meerdere huisdieren tegelijkertijd. Wanneer u kiest voor de individuele crematie krijgt u binnen een week de as van uw dier terug.

strooiveldAs verstrooiing

De as van uw hond is indien gewenst uit te strooien op het strooiveld van onze dierenbegraafplaats. Deze dierenbegraafplaats is gelegen in een rustige omgeving en is een mooie laatste rustplek voor uw dier. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om de as van uw hond in een urn mee naar huis te nemen. Een mooi sieraad laten maken met as hierin verwerkt kan ook, zoals een ring of een ketting.

Meer informatie over cremeren hond

Wilt u graag meer weten? Lees meer over as-verstrooien. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.