Monumenten

We bieden u en uw familie de mogelijkheid om een bijzonder monument voor uw huisdier door ons te laten maken. Van een eenvoudige brok natuursteen of veldkei tot een compleet monument. Zo hebben we verschillende soorten grafstenen standaard op voorraad en kunt u zelf bepalen wat u op de grafsteen wilt hebben staan. We hebben veel onbewerkte natuurstenen voorradig. Van deze onbewerkte stukken natuursteen maken wij een uniek gedenkteken in de stijl die u zoekt. De natuursteen wordt door ons zelf bewerkt, hierbij moet u denken aan: zagen, polijsten, hakken, verdiepte opschriften aanbrengen (zandstralen), aanbrengen van opschriften (letters van aluminium legering).

Elk monument is uniek

Het natuursteen zagen wij met speciale diamantzagen en water. Als de natuursteen gezaagd is, heeft de zaagsnede een doffe kleur. Door de steen te polijsten, krijgt de steen een glanzend oppervlak. Het polijsten gebeurt ook met water. Het oppervlak wordt in zes tot negen verschillende stappen geschuurd en gepolijst. Hierbij wordt steeds een iets fijnere schuursteen gebruikt. Het aantal stappen is afhankelijk van de ruwheid van het oppervlakte waarmee we starten. Water dient onder ander voor koeling en afvoer van het gruis.

Van de stenen die wij maken, is geen steen hetzelfde. Nadat het monument klaar is, wordt deze op het graf geplaatst. Indien de familie dit wenst mogen zij hierbij aanwezig zijn.

Opschrift van aluminium letters

Indien u kiest voor een opschrift van aluminium letters, bepalen we samen het lettertype en de hoogte en de kleur (goud, zilver, brons en zwart) van de letters. Als de letters bij ons binnen zijn, wordt er opnieuw een afspraak gemaakt voor de bevestiging van de letters op het grafmonument. Nadat de indeling bepaald is, worden de letters definitief op de steen bevestigd. Elk woord heeft aan de achterzijde twee pennetjes. In de steen worden gaatjes geboord, ter hoogte van deze pennen. Het woord wordt nu met de twee pennetjes vastgezet op de steen met een speciale lijm. De lijm zorgt voor een permanente bevestiging in weer en wind.

Opschrift met verdiepte letters

Ook bij de verdiepte letters worden het lettertype en de hoogte bepaald. De letters worden uit een speciaal rubber gesneden. Dit rubber wordt op de steen geplakt, hierna worden de steen gezandstraald. Waar het rubber zit, wordt het straalgrit weerkaatst en waar geen rubber zit (de letters) wordt de steen weg gestraald. Nadat het rubber verwijderd is, zijn de verdiepte letters zichtbaar. Deze letters kunnen in elke gewenste kleur ingeschilderd worden. Bij deze toepassing van de verdiepte letters is het ook mogelijk om allerlei figuren en afbeeldingen in de steen te stralen.

Porseleinen foto´s, graflantaarns, kaarsen voor de graflantaarn, aluminium hondenpootjes die op de steen geplaatst kunnen worden zijn allemaal verkrijgbaar op de dierenbegraafplaats.

Omranding

Het grafje kan ook voorzien worden van een omranding van bijvoorbeeld natuursteen, palissadebanden of een andere steen. Meestal moeten deze ook nog op de juiste maat gezaagd worden. Dit alles kan door ons verzorgd worden. Hetzelfde geldt voor eventueel grind en worteldoek. Het gehele proces wordt door ons verzorgd. Op deze manier wordt u volledig ontzorgd voor wat betreft het graf van uw huisdier.

Tarieven monumenten

Vlakbij onze begraafplaats hebben wij een opslag met vele soorten stenen. Geen steen is hetzelfde, elk monument heeft zijn eigen vorm. Na het maken van een afspraak kunnen we u een rondleiding geven en u meer vertellen over de mogelijkheden en de prijzen. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen als u direct een prijsopgave wilt.

Galerij

Klik op een van de foto's om deze te vergroten.