Over ons

Wij, Hein, Marietje, Jefrem en Marion Hulsman, hebben een bijzonder gevoel bij begraafplaatsen. Hein is sinds 1978 grafdelver en het is inmiddels gewoonte om in steden altijd even de begraafplaats te bekijken. In 1986 ontstond het plan om een dierenbegraafplaats te beginnen. Na een bezoek aan een dierenbegraafplaats elders in het land werd de familie enthousiast over het starten van een eigen dierenbegraafplaats.

In Overijssel bestond er nog geen dierenbegraafplaats en na bij verschillende instanties, zoals dierenartsen en de gemeente geïnformeerd te hebben, bleek de vraag naar een waardig afscheid voor huisdieren steeds groter te worden. Het duurde in totaal vijf jaar voordat alle benodigde vergunningen waren verleend en in 1992 is uiteindelijk de eerste hond begraven. Inmiddels liggen er ruim 3.600 huisdieren begraven op de dierenbegraafplaats Vennenberg in Dalfsen.

Een luisterend oor

Natuurlijk is het belangrijk dat uw huisdier op een nette manier begraven wordt. Er zijn allerlei mogelijkheden. U kunt uw huisdier laten begraven in zijn of haar eigen kleedje of mand, maar u kunt ook kiezen voor een mand of een kist. Daarnaast is het mogelijk om de as van uw overleden huisdier te verstrooien op ons strooiveld.

Naast het proces van begraven staan we ook uitgebreid stil bij uw verlies. De begraafplaats ligt rustig in een prachtige omgeving. Bankjes nodigen uit tot zitten, nadenken en meditatief tot rust komen. We staan altijd klaar voor uw verhaal. Graag praten we nog met u na over het leven en de begrafenis van uw huisdier. Ook kinderen zijn natuurlijk van harte welkom om de begrafenis mee te maken. Na het afscheid zijn baasjes altijd welkom op de begraafplaats.

Dierenbegraafplaats Vennenberg in de media

Onze bijzondere begraafplaats trekt regelmatig aandacht van de pers. Een greep uit de nieuwsberichten:

Galerij

Klik op een van de foto's om deze te vergroten.