As-verstrooiing mens en dier

Op Dierenbegraafplaats Vennenberg is ook een speciaal ingericht strooiveld aanwezig. Hier kan niet alleen de as van een overleden huisdier, maar ook van een mens verstrooid worden. Dit is uniek in Nederland. Het speciaal ingerichte strooiveld ligt tussen de velden met begraven huisdieren.

As van mens bijzetten in graf huisdier

Voor mensen die hun huisdier op de dierenbegraafplaats hebben begraven, bestaat de mogelijkheid om hun as na hun eigen overlijden op het graf van hun huisdier te laten verstrooien of bij te zetten. Op deze manier worden huisdieren en hun baasjes voor altijd herenigd.

Maar ook de as van mensen die geen huisdieren hebben begraven op de dierenbegraafplaats mag verstrooid worden op ons strooiveld.

Hoe gaat het te werk?

De naaste familie kan zelf aanwezig zijn bij de as-verstrooiing en eventueel zelf alle gewenste handelingen verrichten. Na de as-verstrooiing is er ruimte voor een kop koffie of thee in onze ontvangstruimte. Omdat wij graag de tijd voor u nemen vinden alle as-verstrooiingen alleen op afspraak plaats.

Anonieme as-verstrooiing

Het verstrooien van de as van een overleden persoon gebeurt altijd anoniem. Bloemstukken met teksten zijn niet toegestaan, net als graftekens met tekst waaruit blijkt dat het gaat om een overleden persoon. Het is en blijft een dierenbegraafplaats. Maar wel een dierenbegraafplaats die ook voor mensen een laatste anonieme rustplaats biedt. De laatste rustplek voor zowel mens als dier in het prachtige natuurschoon van de gemeente Dalfsen in de provincie Overijssel.

Prijzen as-verstrooiing op strooiveld

Huisdier € 30,-
Persoon € 125,-

Galerij

Klik op een van de foto's om deze te vergroten.