De begrafenis

Voor veel mensen is een huisdier niet zomaar een dier. Het is vaak hun maatje, steun en toeverlaat en vertrouweling. Geen wonder dat de mensen die zoveel om hun huisdier geven het een verschrikkelijk idee vinden om het door de dierenarts te laten afvoeren. Dierenbegraafplaats Vennenberg in Dalfsen biedt de gelegenheid om huisdieren een prachtig afscheid te geven.

Als uw huisdier sterft kunt u telefonisch een afspraak maken en dan worden uw wensen besproken. Vaak kan uw huisdier al op dezelfde dag begraven worden. Begrafenissen vinden namelijk van maandag tot en met zaterdag plaats. U kunt uw dier zelf brengen, maar wij kunnen het huisdier ook bij u thuis of de dierenarts ophalen.

Uw huisdier kan ook anoniem begraven worden. Het dier wordt dan op de dierenbegraafplaats in een graf met meerdere anonieme huisdieren begraven. Bij anoniem begraven mag er geen grafbedekking geplaatst worden. Er is geen verlenging van de grafhuur mogelijk.

Kisten en manden

U kunt uw dier in zijn eigen mand of kleedje begraven, maar ook mag het dier zonder mand of kleed begraven worden. Daarnaast kunt u kiezen uit één van onze kisten of manden. We hebben kisten en manden in standaard en luxe uitvoering op voorraad. Bekijk onze kisten en manden hier.

Het graf van uw huisdier kunt u indelen op de manier die u wilt. U kunt eventueel kiezen uit de op de dierenbegraafplaats aanwezige grafbedekkingen en monumenten. We bieden verschillende modellen en steensoorten die naar uw wens kunnen worden bewerkt. In één graf kunnen meerdere dieren begraven worden.

As verstrooien

Als u uw huisdier hebt laten cremeren, kunt u zijn of haar as verstrooien op ons speciale strooiveld. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de as van een mens na zijn of haar overlijden te verstrooien op de dierenbegraafplaats Vennenberg. Baasjes en hun huisdieren kunnen op deze manier na de dood verenigd worden. Ook de as van mensen die geen dieren begraven hebben, kan op het speciale uitstrooiveld verstrooid worden.

Tarieven

Begraven: inclusief 2 jaar grafhuur.

Tarieven dierenbegraafplaats Vennenberg:
Cavia of vogel € 105,00
Kat of konijn € 150,00
Kleine hond € 160,00
Middelgrote hond € 170,00
Grote hond € 185,00
Extra grote hond in een dubbel graf € 305,00
Grafhuur voor de vervolgjaren, per jaar per graf: € 35,00
Anoniem begraven (eenmalig) € 117,50
Anoniem begraven cavia of vogel (eenmalig) € 72,50
Vervoerskosten:
€ 0,75 per kilometer met een minimum van € 15,00
Koeling:
indien u niet direct dezelfde dag kunt begraven, is het mogelijk uw huisdier een aantal dagen te koelen.
€ 7,50
per dag
Extra bezoek / afscheid nemen:
(bijv. als uw huisdier speciaal gebracht wordt
en de volgende dag de begrafenis is)
€ 30,00

De bedragen zijn inclusief BTW.

Prijswijzigingen voorbehouden, juli 2023.

Galerij

Klik op een van de foto's om deze te vergroten.