Crematie huisdier

Voor veel mensen is een huisdier niet zomaar een dier. Het is hun maatje waarmee een bijzondere band is opgebouwd. Velen vinden het dan ook geen prettig idee wanneer hun huisdier sterft het huisdier achter te laten bij de dierenarts. Dierenbegraafplaats Vennenberg maakt het mogelijk uw huisdier te begraven of te laten cremeren in een speciaal dierencrematorium.

Dierencrematorium

Wanneer u uw overleden huisdier wilt laten cremeren in een huisdierencrematorium, dan kunt u ons bellen om uw wensen te bespreken. We spreken dan met u een tijdstip af wanneer u uw huisdier bij ons komt brengen. U krijgt dan de gelegenheid om rustig afscheid te nemen in de aula van onze ontvangstruimte. Indien gewenst kunnen wij uw huisdier ook ophalen bij u thuis of bij de dierenarts.

De crematie

Vervolgens brengen wij uw huisdier naar het crematorium voor dieren. Hierbij heeft u de keuze om uw huisdier individueel te laten cremeren of dit tegelijkertijd met andere huisdieren te doen. Bij een individuele crematie krijgt u binnen een week de as van uw huisdier weer terug. Dit is bij een crematie met meerdere huisdieren tegelijkertijd niet mogelijk.

Urn of sieraad

De as van uw huisdier kunt u vervolgens bewaren in een mooie urn. Ook is het mogelijk om de as te verwerken in een sieraad, op die manier draagt u uw huisdier altijd bij u. Wilt u de as laten uitstrooien? Dat kan op het speciaal hiervoor ingerichte strooiveld op onze dierenbegraafplaats in de gemeente Dalfsen.

As verstrooienStrooiveld van dierencrematorium Vennenberg

Het strooiveld op onze dierenbegraafplaats ligt tussen de velden met de begraven huisdieren. U kunt zelf aanwezig zijn bij de as-verstrooiing en eventueel zelf ook alle gewenste handelingen verrichten. Na het verstrooien van de as wordt een kop koffie of thee gedronken in de ontvangstruimte. Omdat we graag de tijd voor u nemen vinden alle as-verstrooiingen op afspraak plaats.

Meer informatie over as-verstrooiingen

Dierencrematorium Overijssel

Dierenbegraafplaats Vennenberg is gelegen aan de Kortersweg nr. 4 in de gemeente Dalfsen en is de enige dierenbegraafplaats in Overijssel. Huisdieren cremeren in een huisdierencrematorium is mogelijk vanuit o.a. Dalfsen, Zwolle, Ommen, Raalte, Nijverdal, Deventer, Kampen, Lemele, Nieuwleusen, Heino, Hattem en omstreken.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.